Let op, lees dit eerst >KLIK< vóór je een hulpverlener uitkiest, het gaat om jouw veiligheid! Tevens keuzehulp.

Hoewel de hulpverleners die op deze site vermeld staan stuk voor stuk op een bepaald moment zorgvuldig gescreend zijn, kan je er niet blind vanuit gaan dat iemand dus veilig zal zijn. Mensen, ook hulpverleners (en hun websites!), zijn voortdurend in ontwikkeling.

Zie je iets dat jou echt niet oké lijkt, dan help je anderen door dit te melden via het contactformulier. Jouw bericht komt binnen bij Inge Bosscha. Wil je dit liever niet, benader dan gerust – via de contactgegevens op de betreffende site – een andere hulpverlener uit de lijst. Hoewel wij, als hulpverleners, regelmatig bij elkaar komen en elkaar graag mogen, zullen we elkaar beslist wijzen op een houding of gedrag dat niet veilig is/overkomt en we zullen ook niet schromen om iemand van de lijst te verwijderen. Het gaat tenslotte om de veiligheid van de hulpvrager.

Mocht je bij aanvang van de gesprekken of op een later moment merken dat je je niet prettig voelt bij de door jou gekozen hulpverlener, mag je dit altijd aangeven bij de betreffende hulpverlener. Dat mag direct, maar ook later, via mail of telefoon. Vind je dat te moeilijk, stuur dan een berichtje via het contactformulier (dat komt binnen bij Inge Bosscha of kies zelf een andere hulpverlener via de betreffende site), dan helpen wij je graag verder.

Wij zijn zeer divers in aanbod en invalshoek, maar we kennen allemaal uit eigen ervaring de impact die het kan hebben wanneer je opgroeit binnen een (gesloten) geloofsgemeenschap en de gevolgen wanneer je hier (deels) afstand van neemt. We weten ook allemaal hoe belangrijk het is om je vrij te voelen je éigen weg te gaan.

Kies gerust meerdere personen uit die jou prettig lijken en benader hen vrijblijvend vóór je een keuze maakt. Het gaat tenslotte om jou!

Klik >HIER< voor meer info over de samenstelling van onderstaande lijst.

Klik >HIER< voor meer info over de voorwaarden waaraan een RTS-hulpverlener moet voldoen om op deze lijst te staan.

RTS- deskundigen

Voor een meer uitgebreide beschrijving van onderstaande personen kan je kijken op de website Dogmavrij en/of natuurlijk op de websites van de RTS-deskundigen zelf.

Informatie, inspiratie en acceptatie voor kerkverlaters en kerkblijvers. Taboedoorbrekend, helder en mild. Een luisterend oor en een empathisch hart.

Ik help je ontwarren, herstellen, verwerken, bewust worden, kracht (her)vinden, kiezen en doen, zodat je weer gaat en geniet.

Psycholoog/Psychotherapeut. Biedt hulp aan mensen die last
hebben van de gevolgen van psychologische of religieuze manipulatie.
Volledige vergoeding mogelijk.

Veilige gesprekspartner voor wie worstelt met geloof of traumatische kerk-ervaringen. Daarnaast burn-out specialist en life coach.

Psychosociaal hulpverlener en ervaringsdeskundige. Expertise: Trauma en herstel; met desgewenst inzet van therapiepaarden. Krijg weer regie over je eigen leven!

  Praktijk voor integratieve psychotherapie: Dwars door de regen van je leven heen jouw veelkleurige bloem ontdekken, die je al was.

  In de kern komt het in het leven en dus in mijn aanpak hierop neer: “Echte vrijheid begint van binnen”.

  “DELEN is HELEN; een veilige plek om te rouwen, daarna bouwen aan zelfvertrouwen en varen op innerlijke kracht en wijsheid.”

  Deskundige hulp bij het (terug)pakken van de regie over je eigen leven. Authentiek, autonoom en vrij. Ex-born-in-Jehovah’s Getuige.

  Ex-JG + LHBT, professional en ervaringsdeskundige, gespecialiseerd in het aanpakken en verwerken van traumatische ervaringen, belemmerende overtuigingen, blokkades en stress.

  Existentiële zorg als geestelijk verzorger en verlies- en rouwtherapeut. Empathisch, vrijzinnig, intellectueel maar wel alledaags, ex-rooms-katholiek.