Tel het aantal keren dat je ‘ja’ hebt gekozen bij elkaar op. Voor elke ‘ja’ krijg je één punt.

MINDER DAN 8

Heb je minder dan 8 punten, dan zijn er op dit moment niet direct aanwijzingen om te denken dat je last hebt van een religieus traumasyndroom.

Dit wil niet zeggen dat je geen beperkingen of stress kunt ervaren waarvan de achterliggende oorzaak te vinden is in je religieuze opvoeding. Mocht je eens willen praten met een deskundige op het gebied van religieuze traumatisering, >KLIK< voor een overzicht van de momenteel bij deze site geregistreerde hulpverleners.

Let op: Wanneer je voor de eerste 12 vragen 7 punten hebt behaald, heb je mogelijk last van ernstige spanningsklachten die vergelijkbaar zijn met PTSS. We raden je dringend aan hiervoor hulp te zoeken bij een deskundige op het gebied van traumaverwerking.

Het is echter evengoed mogelijk dat er een andere stressoorzaak is, zoals bijvoorbeeld langdurig gepest worden, (affectieve) verwaarlozing in het gezin van herkomst, scheiding, burnout, etc.

Kom je er niet uit en zoek je verder advies? Stuur gerust een bericht via het contactformulier.

8 OF MEER

Heb je 8 of meer punten, dan lijkt het erop dat je last hebt van een religieus traumasyndroom.

Haalde je voor de eerste 12 vragen al 7 punten, dan heb je mogelijk last van ernstige spanningsklachten, die vergelijkbaar zijn met PTSS. We raden je dringend aan hiervoor hulp te zoeken bij een deskundige op het gebied van traumaverwerking.

Haalde je daarnaast bij vraag 13 t/m vraag 20 ook nog 4 of meer punten, probeer dan hulp te krijgen van een deskundige op het gebied van religieuze traumatisering. >KLIK< voor een overzicht van de momenteel bij deze site geregistreerde hulpverleners.

TENSLOTTE

Wat de uitslag ook is: heb je klachten die je in je dagelijks functioneren belemmeren en/of maak je je zorgen, zoek hulp! Je huisarts of maatschappelijk werker kan je daarbij helpen. Kom je er niet uit en zoek je verder advies? Stuur gerust een bericht via het contactformulier.

Deze test is gebaseerd op veelgebruikte PTSS testen, aangepast en aangevuld in samenwerking met RTS-deskundige therapeuten.